Publikumsudvikling med TUTTI

TUTTI - Klassisk musik tættere på publikum

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeMusik
  • Bevillingssum5,1 mio. kr.
  • År2019

Styrket forbindelse mellem orkestre, ensembler og publikum

Hvert år skaber det danske musikliv store klassiske musikoplevelser, der afspejler et højt kunstnerisk niveau.

Samtidig er der et stort potentiale for at styrke indsatsen inden for publikumsudvikling i orkestrene. Det vil bidrage til at gøre den klassiske musik mere tilgængelig og værdsat af det samfund, som omgiver den.

Det flerårige publikumsudviklingsprojekt TUTTI samler ti af de dygtigste ensembler og symfoniorkestre på den danske musikscene, så de i fællesskab arbejder med at blive endnu bedre til at skabe forbindelse til et bredt publikum f.eks. ved at eksperimentere med nye koncertformater eller nye samarbejder.

TUTTI-projektet består af fire indsatser

Esbjerg Ensemble er én blandt ti deltagere i TUTTI og er kommet godt i gang med udviklingen og anvendelsen af værktøjerne fra projektet, som de bruger aktivt. Ensemblet har i 2023 fået støtte til at sætte skub i arbejdet med en stærkere lokal forankring og samtidig være en aktiv medspiller i byens kulturliv samt bygge bro til erhvervslivet.
Som en del af TUTTI-projektet arbejder Odense Symfoniorkester med at invitere flere unge med ind i koncertsalen. Orkestret undersøger, hvad der er vigtigt for netop den unge målgruppe i Odense og er blandt andet dykket ned i, hvordan man kan ændre på publikumsrejsen.
Ensemble Storstrøm har arbejdet målrettet med segmentering af publikum og anderledes koncertformater, der skal tiltrække nye publikumsgrupper. For eksempel giver Femern-forbindelsen muligheder for samarbejder med tyske ensembler.

Ny indsigt og nye redskaber

Støtten til publikumsudvikling og et vidensprojekt som TUTTI sker ud fra et ønske om at bidrage til en langsigtet indsats for den klassiske musik ved at skabe varige forandringer.

Gennem projektet får de involverede ensembler og orkestre konkrete værktøjer, som kan bruges i arbejdet med at engagere publikum, styrke formidlingsindsatserne før, under og efter en koncert samt udvikle nye koncertformer.

Samtidig med indsatserne arbejder DEOO og Applaus aktivt med at dele viden og inspirere til det videre arbejde i det klassiske musikliv og
mere bredt i kultursektoren.

Download rapporter fra TUTTI-projekter herunder.