Aktuelt

Stor bevilling til løft af fremtidens lokalhistoriske museum

  • Dato24. sep. 2024

Greve Museum og Museum Amager har modtaget en bevilling på 760.000 kr. fra Augustinus Fonden til at styrke de lokalhistoriske museers relevans

Lokalhistoriske museer har stor opbakning fra lokalområdet, men oplever også mange borgere, der stadig har første besøg til gode.

Med en bevilling fra Augustinus Fonden får Greve Museum og Museum Amager nu hjælp til at videreudvikle deres platforme som lokalmuseer med fokus på fællesskab fra kulturkonsulenterne RasmussenNordic. Bevillingen skal styrke de lokale museers fortsatte engagement og betydning i lokalmiljøet, så museerne kan fortsætte med at spille en central rolle i fremtidens kulturformidling.

Det sker gennem bl.a. at øge museernes viden om borgere i lokalmiljøet, deres kulturvaner, og ønsker til rum hvor fællesskabet er i centrum. Samtidig søger projektet at udvikle bæredygtige forretningsmodeller for fremtiden.

Foto: Greve Museum

Det lokalhistoriske museum har altid haft en tæt forbindelse til lokalsamfundet, og museet spiller en særlig rolle i arbejdet med at bevare og formidle de historier, der har formet fortiden, nutiden og fremtiden i det helt nære og lokale. Med projektet ønsker partnerne at vise, hvordan lokalhistoriske museer har unikke kvaliteter og potentialer, som ikke nødvendigvis kan opskaleres, men som i høj grad stadig er værd at investere i.

Der er noget helt særligt ved denne slags museer og deres potentiale for nærhed. Hvor tæt på borgeren kan et lokalmuseum komme? Publikumsudvikling ser anderledes ud hos lokalmuseet, og projektet giver os muligheden for at udforske dette.
Søren Mikael Rasmussen, direktør i RasmussenNordic
Vi vil dykke dybt ned i lokalsamfundets ønsker til museerne og samtidig forstå de barrierer, der er i forhold til at bruge det lokale museum.
Mette Tapdrup Mortensen, museumschef på Greve Museum

Foto: Fra familieaktiviteter på Greve Museum