Aktuelt

Bred støtte til det danske dansemiljø – nye uddelinger

  • Dato19. sep. 2023

På et bestyrelsesmøde i september blev der uddelt 59 mio. kr. fordelt på 34 forskellige projekter inden for fondens støtte til kunst, kulturarv, musik og sociale indsatser

Blandt andet er givet støtte til markante danseprojekter, som sætter fokus på dansen som samtidskunst med aktiviteter, der rækker ud til et mangfoldigt publikum.

Hiphop som samtidskunst på Dansekapellet

Dansekapellet arbejder for at vise og udvikle urban dance som kunstart samt styrke unge talenter inden for dans og koreografi. I de kommende år står Dansekapellet i spidsen for en international hiphop-dansefestival, Attitudes.

Festivalen præsenterer blandt andet flere nationale og internationale samarbejder, og den bliver samtidig en del af et toårigt internationalt samarbejde mellem syv europæiske hiphop-platforme. Attitudes stiller skarpt på hiphop’en som samtidskunst og vil vise det bedste, det nyeste og den undersøgende hiphop-kunst for et dansk publikum. Dansekapellet modtager 300.000 kr. til festivalerne i 2024 og 2025.

Fejring af Kedelhuset og ny international dansefestival i 2024

Kedelhuset, nyt hus for dans og koreografi, står klar i sensommeren 2024, og Dansehallerne planlægger at fejre åbningen med åbent hus og en international dansefestival, OPENINGS. Hele huset med to scener, seks studier og udenomsarealer byder publikum velkommen med et flot program med danske og internationale koreografer og kompagnier.

Kedelhuset åbner som Danmarks dansescene, hvor et bredt publikum vil blive præsenteret for både nationale og internationale produktioner af høj kunstnerisk kvalitet. Samtidig bliver huset et samlende mødested for dansemiljøets professionelle i hele landet og internationalt. Dansehallerne modtager 1,5 mio. kr. til fejring og festival.

Trilogi om menneskets sanser med Selene Muñoz

Danse- og musikforestillingen ’PULSES’ er flamencodanser Selene Muñoz’ anden forestilling i en planlagt trilogi om menneskets sanser. Forestillingen skal være en hyldest til nogle af de ældste rytmeformer, og er skabt og koreograferet af Selene Muñoz.

Forestillingen får premiere i Glassalen i Tivoli i 2024 med efterfølgende turné i Danmark og Norden.
Danza modtager 300.000 kr. til forestillingen.

Se hvilke andre projekter der modtog støtte længere nede på siden.

Musik

Gennem uddelingerne ønsker fonden at bidrage til et levende musikliv i hele landet. 5 musikprojekter har senest modtaget støtte.

Museer, Kunst og Kulturarv

Det er vigtigt at bevare og udvikle en levende kulturarv gennem støtte til museer og deres samlinger. Knap halvdelen af fondens kulturstøtte går til de danske museer, der hver dag arbejder for at løfte relevant formidling om vores fælles kulturarv til et bredt publikum.

14 projekter har senest modtaget støtte.

Bygningsarv

Fonden støtter bevaring af bygningsværker, som ved deres arkitektur, historie eller på anden måde har national betydning.

Sociale Indsatser i Danmark

Fonden støtter sociale indsatser i Danmark, og det er ønsket , at indsatserne bidrager til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte i Danmark. Senest har 5 projekter modtaget et bidrag.