Kunst & Kultur
Videokunst i storskala
Kunsthal Charlottenborg
Jesper Just's soloudstilling 'Servitudes'
Bevillingssum: 250.000 kr.

Kunsthal Charlottenborg er transformeret henover sommeren 2019 med en totalinstallation af den internationalt anerkendte kunstner Jesper Just.

Array

Kunsthal Charlottenborg præsenterer Jesper Justs totalinstallation ’Servitudes’; et gennemgribende værk med i alt otte film, der sætter fokus på vores gængse forståelse af bevægelsesfrihed og handlekraft.

Installationens film kredser om tre karakterer: En kvinde, der personificerer de medieskabte ungdoms- og skønhedsidealer, men som synes handlingslammet. Et barn med en kronisk lidelse i det sensoriske nervesystem, som overkommer sit handicap og spiller tonerne af Chopins Opus 17 – den samme melodi, der guider besøgeren gennem hele installationen. Og den tredje karakter, samlingspunktet mellem de to mennesker, det ikoniske One World Trade Center i New York, som Just betragter som en protese i byrummet, en arkitektonisk fantomlegemsdel, der udfylder tomrummet efter det traumatiske tab af tvillingetårnene.

Om Jesper Just
Jesper Just (f. 1974) har i løbet af de sidste ti år modtaget international anerkendelse for sine film, der med stor teknisk præcision og skønhed fortæller historier om menneskelige relationer og følelser. Jesper Just repræsenterede i 2013 Danmark ved Venedig Biennalen og har udstillet på gallerier og museer verden over. Servitudes havde oprindeligt verdenspremiere på Palais de Tokyo, Paris i 2015 og er nu en del af samlingen på Metropolitan Museum of Art i New York.

Kunstoplevelser 
Augustinus Fonden støtter kunstudstillinger i hele landet, der giver et bredt publikum mulighed for at møde kunst af høj kvalitet. En kunstoplevelse kan være gribende og bevægende – særligt når den som i udstillingen ‘Servitudes’, formidler et intimt blik på de skildrede karakterer i en skala, der samtidig giver publikum en totaloplevelse.

Foto: David Stjernholm.