Copenhagen Design Agency

The Mindcraft Project

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeBilledkunst og kunsthåndværk
  • Bevillingssum350.000 kr.
  • År2022

Eksperimenterende dansk design og kunsthåndværk til et bredere publikum

The Mindcraft Project arbejder for at formidle nyt dansk kunsthåndværk og design gennem en digital udstilling.

Formålet er at fremme de deltagende kunsthåndværkere og designere samt styrke dansk kunsthåndværks nøgleposition på den internationale designscene til gavn for hele kunsthåndværk- og designområdet i Danmark. The Mindcraft Project udfylder et vigtigt behov, idet der er få andre aktører eller platforme, der med et internationalt udsyn formidler om den nye generation af danske kunsthåndværkere og designere.

Dedikeret digital formidling

I mere end et årti præsenterede The Mindcraft Project dansk kunsthåndværk og design på årlige udstillinger i Milano. I dag er The Mindcraft Project en digital udstillingsplatform med en betydelig dansk og international gennemslagskraft. Platformen arbejder med et dedikeret fokus på formidling om danske designere og kunsthåndværkere gennem digitale udstillinger, videoer, eksklusive designerprofiler, interviews, artikler mm. De digitale besøgstal har markant overgået tidligere tiders fysiske besøgstal i Milano. Det digitale format nyder godt af at være tilgængeligt hele året, og udstillingerne er nået bredere ud både internationalt og i Danmark.

Udstilling 2024

Augustinus Fonden støtter det digitale udstillings- og formidlingsformat for nyskabende dansk design og kunsthåndværk, hvor ti danske kunsthåndværkere og designere bliver kurateret af en ekstern kurator til at deltage i den nye digitale udstilling The Mindcraft Project 2024. Herigennem vil deres værker og kunstneriske kompetencer blive formidlet til et bredt publikum i ind- og udland.

Foto: Anders Sune Berg

Om The Mindcraft Project

01

Siden 2008 har The Mindcraft Project arbejdet på at løfte danske kunsthåndværkere og designere ved at præsentere dem for et globalt publikum.

02

The Mindcraft Project er en international, prisvindende platform for dansk kunsthåndværk og design, ledet af Copenhagen Design Agency.

03

The Mindcraft Project tilbyder eksklusive designerprofiler, videoer, digitale udstillinger, interviews og artikler, der fremhæver designere og designere fra Danmark.