Bæredygtigt Kulturliv NU

Theatre Green Book

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeScenekunst
  • Bevillingssum170.000 kr.
  • År2023

Inspiration og værktøj til teater- og kulturproduktion

Bæredygtigt Kulturliv NU modtog i 2022 støtte til at oversætte Theatre Green Book.

Theatre Green Book sætter klare standarder for bæredygtig adfærd, drift og produktion. Den handlingsanvisende bog er udviklet i England i fællesskab af fagfolk med viden og erfaring med den praksisnære og komplekse omstilling af teatrenes daglige drift og virke, i særdeleshed af Royal National Theatre i London.

Den danske oversættelse af Theatre Green Book blev lanceret ved et arrangement på Det Kongelige Teater, derefter er der afviklet fokusgruppemøder samt workshops til CPH STAGE og Kulturmødet Mors, og i november 2023 blev der afholdt et brancheseminar for scenekunstaktører for at sikre vidensformidling til branchen.

Kort om projektet

01

Nærværende udgave af Theatre Green Book er en forkortet version, forsøgt tilpasset danske forhold inden for produktion, bygningsdrift og daglig drift.

02

Theatre Green Book sætter klare standarder for bæredygtig adfærd, drift og produktion.

03

Theatre Green Book er i sin helhed et omfattende værktøj. Den er skabt i fællesskab af fagfolk med enorm viden og erfaring med den praksisnære og komplekse omstilling af teatrenes daglige drift og virke.

Det er organisationen Bæredygtigt Kulturliv NU, der står bag den danske version af Theatre Green Book. Se hvordan du får adgang til bogen her.